Een veelzijdige, volwaardige sparring partner

 

Betrokkenheid en creativiteit kenmerken het werk van Paul Noordermeer van P& ontwerp. Hij is een vakkundige, kritische vormgever die meedenkt over producten, processen en concepten. Hij heeft oprechte belangstelling voor het bedrijf of de organisatie waarvoor hij werkt, waarbij zijn interesse verder gaat dan vormgeving alleen. Daarmee is hij een veelzijdige en volwaardige sparring partner op het gebied van communicatie.

 

Creatief

Creativiteit zat er al jong in bij Paul Noordermeer. Altijd bezig met tekenen en in de weer met blaadjes en tijdschriften. Hij was zo’n jongen die de schoolkrant in elkaar zette en die je gerust kon vragen om een leuk stukje te schrijven voor de clubkrant. En die dat blad vervolgens ook nog eens opmaakte en illustreerde. Na zijn opleiding tekenen en handvaardigheid aan de Nieuwe Lerarenopleiding werkte Paul als projectsecretaris bij de Dienst Onderwijs & Cultuur van de gemeente Groningen. In die functie deed hij veel kennis op over lokaal bestuur en was hij nauw betrokken bij complexe besluitvormingsprocessen in een grote organisatie. Communicatie maakte deel uit van zijn takenpakket. Hij schreef teksten voor diverse gemeentelijke publicaties en raakte geïnteresseerd in public relations en voorlichting. Door zijn contacten met ontwerpstudio’s en communicatiebureaus vond hij zijn ware roeping: grafische vormgeving. Hij volgde aanvullende vakcursussen en trad als grafisch ontwerper in dienst bij het Delftse communicatiebureau Impressie. In 2006 startte hij zijn eigen bedrijf: P& ontwerp.

 

Imago

Menig startende ondernemer weet P& ontwerp te vinden voor het maken van een logo of een huisstijl. De brainstormsessies die met dit proces gepaard gaan, helpen ondernemers bij het concretiseren van hun ideeën over imago en uitstraling van hun bedrijf. “Praten over vormgeving werkt vaak als een catalysator. Het brengt een proces op gang dat veel meer oplevert dan alleen een mooi ontwerp.”.

 

Cultuur en historie

Cultuur en historie hebben Pauls warme belangstelling. Musea, musici, orkesten en organisaties voor erfgoed en historie doen graag een beroep op hem. Vele brochures, boeken, websites en visuele presentaties zijn hiervan het resultaat. Daarbij stelt P& ontwerp zich op als een maatschappelijk en cultureel betrokken onderneming.

 

Samenwerking

P& ontwerp werkt samen met diverse vaste tekstschrijvers, websitebouwers, drukkers, fotografen en illustratoren. Met dit betrouwbare netwerk kan P& ontwerp zowel kleine als grote projecten realiseren.